Ципрас искључује могућност превремених избора

10-06-2015 09:06:35 | | / vostok.rs |


Влада Грчке има подршку друштва и не разматра могућност превремених избора, изјавио је премијер Грчке Алексис Ципрас на седници политичког секретаријата владајуће партије Сириза.

Премијер је информисао чланове секретаријата о току преговора с кредиторима о закључивању споразума који се тиче, пре свега, додатних предлога Владе Грчке у вези с буџетом и дугом, рекао је новинарима извор из те партије.

„Сада је за нас наступио најважнији и најкритичнији моменат у преговорима и партија треба да одигра суштинску улогу у подршци напорима Владе“, навео је извор цитирајући речи премијера.

Према његовим речима, Влада Грчке представила је предлоге који могу суштински да реше проблеме грчког државног дуга.

„Премијер је такође истакао значај народа у токовима догађаја, рекавши да је подршка коју влада има од огромне већине грчког друштва најмоћније оружје у преговорима. У том контексту, он је изјавио да Влада остварује оно за шта је добила мандат од народа и да не разматра сценарио избора“, рекао је извор.

Политички секретаријат Сиризе саопштио је 5. јуна да су захтеви кредитора провокација усмерена на продужетак политике стезања каиша и да грчка влада не може да их прихвати.