Путин: Русија и Италија најважнији партнери

10-06-2015 03:35:56 | | / vostok.rs |


Русија и Италија су најважнији партнери који уважавају међусобне интересе, изјавио је председник Русије Владимир Путин на церемонији отварања Светске изложбе „Експо 2015“, која се одржава у Милану.

„Русију и Италију повезују изузетно блиски односи“, рекао је Путин и подсетио да историја трговинских, друштвених и културних контаката траје дуже од 500 година.

„Италија је данас један од најважнијих партнера Русије по питању трговине у Европи, а поред тога Италија је истовремено и један од најкрупнијих инвеститора у Русији. Ми сарађујемо на међународном тржишту и настојимо да уважавамо обостране интересе“, нагласио је Путин.

Руски председник је истакао да је Москва међу првима подржала Италију по питању одржавања Светске изложбе у Милану и додао да је Русија посветила велику пажњу припреми свог националног павиљона.

Руски председник Владимир Путин борави у посети Италији, у оквиру које ће разговарати са италијанским премијером Матеом Ренцијем у Милану, а у Риму са председником Италије Серђом Матарелом.

Нешто касније, руски председник посетиће Ватикан где ће се срести са поглаваром Римокатоличке цркве папом Фрањом.