Планови Запада за Србију и Републику Српску

11-06-2015 01:32:43 | | / vostok.rs |


Форсирање процеса са којима се Србија неће баш помирити, као што су, како то западне силе виде, “гушење србског национализма”, улазак у НАТО, укидање Републике Српске и “задовољни Албанци” у свим државама у којима живе

Иван Војвода, из “Маршаловог фонда” каже да је Балкан остао последњи недовршени посао Запада.

"У јулу нас очекују два кључна догађаја: посета немачке канцеларке Ангеле Меркел, Београду и обележавање 20 година од догађаја у Србреници, два дана касније. Западни медији ће поново ударити по Србији".


Тражиће од Србије да на крају бриселског процеса с Приштином пристане на улазак Приштине у УН, али и да се направи отклон од председника Републике Српске и да се не спречава јачање централних институција БиХ. Другачије речено, тражиће се потпуно укидање Републике Српске

Наравно, Немци ће подржати уставне промене и даље уништавање суверенитета Републике Српске у оној мери у којој ће србски језик у Републици Србској бити замењен "босанским". И то све под покровитељством Запада.

Немачка, као лидер Европске уније, уз подршку САД, будите сигурни урадиће све да на Балкану на 100% промени своју геополитичку позицију у корист Запада. Од Србије ће бити затражено да се придружи Европској унији и сарадњи са НАТО-ом у оквиру постојећих граница, али без Косова. Такође, у складу са тим, утицај Русије може да буде знатно слабији.

Свој допринос даје и Британија која је одлучила да у Савету безбедности УН “спонзорише” резолуцију о Сребреници. Резолуција би требало да буде усвојена уочи обележавања две деценије од тог наводног геноцида.

Према члану Руске академије
наукаи Републике Српске Јелени Гусковој,Сребреница ће бити окидач за удар на Српску, док је Србија, чини се на неповратном путу ка ЕУ, Република Србска остаје последње упориште “србског национализма” на Балкану.