МИП Русије о Азовском одреду: Конгрес схватио — Боље икад него никад Опширније: http://rs.sputniknews.com/svet/20150612/2505749.html#ixzz3c

13-06-2015 10:01:47 | | / vostok.rs |


Представничком дому конгреса САД било је потребно више од годину дана како би увидео да је украјински добровољачки Азовски одред „стециште отворених нациста“, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

У том министарству наводе да се Представнички дом САД изјаснио за забрану финансирања обуке украјинског добровољачког батаљона „Азов“.

„Било је потребно више од годину дана како би у америчком конгресу увидели да је тај одред стециште отворених нациста, који се шетају с амблемима Хитлерових СС јединица и понашају се као казнени органи на окупираној територији. Али боље икад него никад“, пише у коментару званичног представника Министарства иностраних послова Русије Александра Лукашевича.

Према речима овог дипломате, следећи логични корак биће да се најзад призна да је прошлогодишњи државни преврат у Кијеву, који је Вашингтон активно подржавао, био „изведен рукама истих тих нацистичких момака“.

„Очигледно је да друге формације Националне гарде Украјине нису ништа боље од ’Азова‘. Крвави злочини украјинских националиста, који су живе спалили житеље Одесе и настављају да убијају жене и децу у Донбасу, давно говоре сами за себе. Питање је само да ли ће у Вашингтону желети то да примете“, наводи се у саопштењу.

Конгрес САД усвојио је измене које је предложио конгресмен Џон Кониерс, према којима САД не могу да обучавају борце украјинског Азовског одреда.