Налазите се на страници > Почетна > Политика > Европа у замци Америке

Европа у замци Америке

13-06-2015 11:05:41 | | / vostok.rs |


Америка притиска Европу да води политику против Русије иако је она штетна по Европску унију, изјавила је бивша француска министарка за саобраћај, а тренутна посланица у француском парламенту Тијери Маријани.

Европа је, према њеним речима, упала у замку Америке на два начина.

Први је, како каже, тај што је трговина између ЕУ и Русије драстично опала у односу на прошлу годину, док је у међувремену трговина између Вашингтона и Москве порасла.

„То значи да нам је Америка рекла да радимо супротно од онога што они раде и да наставимо тако, јер им то одговара“, рекла је она за Раша тудеј.

Други пут је упала у замку када је Вашингтон позвао Париз да не прода носаче хеликоптера „Мистрал“ Русији, док је истовремено, америчка компанија „Дел“ проширила пословање у Јекатеринбургу, главном граду руског региона Свердловск.

Сједињене Америчке Државе манипулишу Европом да уведе додатне санкције Русији, које, како тврди, погађају европску и руску економију, а корисне су Вашингтону.

Маријани је додала и да Америка од 2003. године води политику хаоса и деструкције на Блиском истоку, поздрављајући одлуку тадашњег председника Француске Жака Ширака, који је за разлику од данашњег шефа државе Франсое Оланда, успео да се одупре притиску САД и војно интервенише у Ираку.