Пушков у Београду са Николићем и Вучићем

15-06-2015 08:42:15 | | / vostok.rs |


Председник Србије Томислав Николић састаће се данас са председником Одбора за међународне послове Државне думе Руске Федерације Алексејем Пушковом.

Са делегацијом тог одбора састаће се и председник Владе Србије Александар Вучић, саопштила је владина канцеларија за сарадњу с медијима.

Пушков, који ће на челу делегације боравити у званичној посети Србији до 17. јуна, такође ће одржати предавање о актуелним спољно-политичким питањима.

Из Скупштине Србије је саопштено да ће делегација из Русије имати данас и сутра више одвојених сусрета у парламенту Србије.

Како је најављено, сутра ће се састати са потпредседником Скупштине Србије Верољубом Арсићем, као и са члановима скупштинског Одбора за спољне послове.

Представници делегације састаће се прекосутра са члановима Одбора за Косово и Метохију и члановима Посланичке групе пријатељства са Русијом.

Шеф делегације Пушков је, између осталог, члан и стални експерт Светског економског форума у Давосу и члан Савета председника Русије за развој цивилног друштва и људска права.

У децембру 2011. постао је посланик Државне думе Руске Федерације са листе „Јединствене Русије“, а од краја децембра те године председник је Одбора Државне думе за међународне послове.

Аутор је четири књиге и више од 500 чланака о спољној и унутрашњој политици Русије објављених у руској и страној штампи, укључујући и „Њујорк тајмс“, „Интернешенел хералд трибјун“, „Цајт“, „Франкфуртер алгемајне цајтунг“, „Вол стрит џурнал“ и друге.