Песков: НАТО угрожава границе Русије

18-06-2015 08:34:39 | | / vostok.rs |


Русија не може а да не буде забринута акцијама НАТО-a које су усмерене на промену стратешке равнотеже снага, док Москва у војној сфери не предузима никакве кораке који би могле да изазову забринутост у сфери безбедности, изјавио је у среду прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков.

„Ограничавајући ефекат нуклеарног оружја тешко да неко може да оспори. Председник је јуче веома детаљно објаснио да се не приближава Русија нечијим границама, већ да се управо војна инфраструктура НАТО-а приближава границама Русије. Предузимају се акције чији је циљ промена стратешке равнотеже сила. Наравно, то не може а да не изазове забринутост Русије“, рекао је Песков новинарима.

Он је додао да је „све то принудило Русију да предузме мере за обезбеђивање својих интереса и своје безбедности, као и равноправности“.

„Из речи председника произилази да у томе нема никаквих акција који могу и треба да изазову нечију забринутост“, рекао је Песков.

Владимир Путин је на крају разговора са својим финским колегом Саулом Нинисте изјавио да се НАТО креће према границама Русије, али да за сада не постоји ништа због чега би се требало бринути.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут