Русијa ће Белгији и Француској одговорити истом мером Опширније: http://rs.sputniknews.com/rusija/20150619/2658473.html#ixzz3dafDFq8V

20-06-2015 10:47:46 | | / vostok.rs |


Москва ће одговорити на одузимање својих девизних средстава истом мером, упозорио је данас министар спољних послова Русије Сергеј Лавров након јучерашње заплене руске финансијске имовине у Француској и Белгији у корист бивших акционара угашене нафтне компаније „Јукос“.

„Наш одговор ће бити у истој мери. То је неизбежно. То је једини начин да се делује у међународним односима“, рекао је Лавров у интервјуу за РБК-ТБ.

Лавров је рекао да су у току покушаји да се деблокирају рачуни руских дипломатских институција.

„Надам се да ће здрав разум превладати, макар према амбасади и другим дипломатским институцијама да се не би створила слична ситуација за амбасаду Белгије у Руској Федерацији“, додао је он.

Француска је одлучила да замрзне руску имовину на захтев бивших акционара ЈУКОС-а, саопштио је у четвртак „Форбс“. Белгијски извршитељи су у среду известили белгијске, руске и међународне компаније о замрзавању руске имовине у тој земљи, такође на захтев бивших акционара ЈУКОС-а.