Интересовање за руске хартије од вредности више од очекивања Опширније: http://rs.sputniknews.com/vesti/20150619/2658774.html#ixzz3dafYI9yy

20-06-2015 10:48:42 | | / vostok.rs |


Интересовање страних инвеститора за руске хартије од вредности превазилазе понуду три до шест пута, изјавио је министар финансија Русије Антон Силуанов, говорећи на пословном доручку који је приредила „Сбербанка“ у оквиру Петербуршког међународног економског форума.

„Према државним хартијама од вредности, наш финансијски сектор расте. Наше државне хартије од вредности купују, између осталог и странци са значајно већом тражњом над понудом три, а некад и шест пута већом током трговине. Тражња превазилази понуду за наше хартије“, рекао је Силуанов.

Он је додао да је управо финансијски сектор крајем прошле године први одреаговао на тешку ситуацију у Русију.

„Био је нагли оток капитала. Престала су улагања у финансијске инструменте — сви су се утишали, унутрашњи инвеститори и нико није улагао“, навео је шеф министарства финансија.

У овом тренутку, према речима Силуанова, стабилизује се инфлација, смањују се камате на кредите. Курс валуте је стабилан. У току је повратак тражње.

„Видимо да се и поверење према нама враћа“, сматра он.