злазак САД из споразума о ПРО покренуће нову трку у наоружању Опширније: http://rs.sputniknews.com/vesti/20150619/2664383.html#ixzz3dapi1lE

20-06-2015 11:29:24 | | / vostok.rs |


Једнострани излазак САД из споразума о противракетној одбрани подстиче Русију на нову трку у наоружању, јер то утиче на глобални систем безбедности, изјавио је председник Русије Владимир Путин, говорећи на Петербуршком међународном економском форуму.

„До хладног рата доводе локални војни конфликти, а глобалне одлуке као што је нпр. једнострани излазак САД из споразума о противракетној одбрани заиста је корак који нас гура у нову трку у наоружању, јер он мења глобални систем безбедности“, рекао је Путин

„Дозволите нам да сами одређујемо наше интересе и наше потребе, полазећи од наше заједничке историје, наших култура. Са нама не треба разговарати језиком ултиматума“, додао је Путин.

„Ми смо дуго времена, може се рећи деценију, мирно ћутали и предлагали све врсте сарадње, али су нас стално притискали, притискали, притискали и притиснули до црте иза које не можемо да се повучемо“, рекао је Путин.

„Последњи подаци које сам видео и слушао из Европе говоре о губицима од 100 милијарди које могу да имати европски произвођачи. Смањили смо трговински промет са Европом за четвртину“, рекао је Путин.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут