Одржана прва национална алумни конференција

29-08-2013 07:17:42 | | / mojenovosti.com |

Крагујевац-- Прва национална алумни конференција ''Предузетничким образовањем до промена у друштву'', одржана је у Крагујевцу. Конференција је део европске недеље малих и средњих предузећа, а циљ је да се шири предузетнички дух међу младима.

Организација "Достигнућа младих" у Србији уз сарадњу са националним алумни клубом организовала је прву националну алумни конференцију на којој су били присутни полазници програма ове организације.Учесницима су се представили Лазар Вуловић, власник и генерални директор Аутоцентра ВТ из Крагујевца, Велимир Тасић, пројектни менаџерHeysuccess.comпортала и Биљана Планић, добитница награде „Жена змај“ у области самозапошљавање и власница туристичке агенције Атос.

Конференција је затворена панел дискусијом “Значај предузетничког образовања у креирању промена једног друштва“ на којој су говорили Вукашин Гроздановић (Кровна Организација Младих Србије), Нина Чапрић (Унија средњосколаца Србије), Војислав Пркосовачки (Кзм Нови Сад), Марија Стојадиновић (Бизнис Старт-уп центар Крагујевац) и Војислав Атанасијевић (оснивач компаније Виртуал Теам и директор управног одбора Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД).
" Било је јако добро и веома поучно за нас младе. Чули смо јако пуно о предузетништву, проблемима са којима се сурећу предузетници и видели смо да није све мед и млеко у предузетништву, већ да је то јако озбиљан посао"- изјавио је један од учесника ове конференције. Конференција је била одржана у срцу Србије, граду Крагујевцу, а учесници су одседали у једном од најлуксузнијих хотела у том граду. Увече на гала вечери учесницима се обратила између осталих и Елена, председница Европског алумни борда.
Конференцију су финансијски подржали Америчка агенција за међународни развој (УСАИД Сербиа), Министарство омладине и спорта (Млади су закон - Министарство омладине и спорта) и Министарство финансија и привреде (Министарство финансија и привреде).