Заједничка седница влада Републике Српске и Србије

26-06-2015 11:11:55 | | / vostok.rs |


Председник Републике Српске, Милорад Додик и председник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговараће данас у Београду с председником Србије Томиславом Николићем и премијером Александром Вучићем.

Након састанка у Палати Србије, биће одржана заједничка седница влада Републике Српске и Србије на којој ће присуствовати и председници обе републике.

Како је најављено, на седници ће бити разматрана реализација закључака са шесте заједничке седнице две владе, затим актуелна питања у вези са међусобним односима влада у периоду између двије седнице, као и текућа питања.

Планирано је и свечано потписивање меморандума о сарадњи у области саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре и протокола о усаглашавању ставова у областима стручних испита и лиценцирања из области грађевинарства и просторног планирања.

Председник Владе Србије, Александар Вучић, рекао да је много тема о којима ће бити речи на заједничкој седници, с обзиром на то да треба много тога заједно да ураде у инфраструктурном смислу и повезивању економија.