Наставља се опасна политика НАТО-а према Русији

27-06-2015 11:56:10 | | / vostok.rs |


Закључци са сусрета министара одбране земаља НАТО-а, који је одржан 24-25. јуна у Бриселу, потврдили су доследан курс Алијансе на „постизању војно-политичке доминације у Европи“, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

У дипломатском ресору су нагласили да се „наставља опасна политика ширења инфраструктуре НАТО-а на исток и повећања војног присуства Алијансе у близини руских граница под измишљеним разлозима, због наводног ’агресивног понашања‘ наше земље“.

„Под непријатељском и нефер реториком све више се ствара војно-техничка база, што сведочи о намери да се прида неповратни карактер корацима које предузима блок“, навело је министарству.

„Слична политика Алијансе, не само да је неадекватна на војном плану, већ представља и терет са финансијског становишта за саме државе-чланице НАТО, али и скреће потребну пажњу и ресурсе од борбе са реалним претњама данашњице које се множе, као што су међународни тероризам, трговина наркотицима, пиратство“, каже се у саопштењу руског Министарства иностраних послова.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут