Чепурин и Вучић: Резолуција не доноси помирење

27-06-2015 12:50:28 | | / vostok.rs |


Премијер Србије Александар Вучић и руски амбасадор Александар Чепурин сагласни да ће британски предлог документа о Сребреници само допринети даљем разбуктавању тензија у региону.

Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином о предлогу Велике Британије за доношење Резолуције о Сребреници и сагласили се да се по том питање, Србија и целокупан србски народ налазе у тешкој ситуацији.

Русија је исказала разумевање за ставове Републике Србије и сматра да Резолуција неће допринети помирењу, већ ће, напротив, само допринети даљем разбуктавању националних страсти и тензија у региону.

Вучић је рекао да је Србија исказала јасан и недвосмислен став по питању текста предложене Резолуције и да таква Резолуција није доношена ни на петогодишњицу, ни на десетогодишњицу, ни на петнаестогодишњицу догађаја у Сребреници, те да њена политичка мотивисаност води даљој дестабилизацији укупних прилика у региону Западног Балкана, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.