Србија освојила Светску лигу и пут у Рио

28-06-2015 09:48:34 | | / vostok.rs |

Ватерполо репрезентација Србије савладала је у финалу Светске лиге Хрватску резултатом 9:6. Тријумфом у Бергаму „делфини“ су обезбедили визу за Олимпијске игре у Бразилу 2016. године. Такође, наши ватерполисти су одбранили титулу освојену прошле године у Дубаију.

Ватерполо репрезентација Србије одбранила је титулу у Светској лиги, пошто је у Бергаму у финалу завршног турнира победила селекцију Хрватске са 9:6 (1:1, 1:3, 3:1, 4:1).

Србија је овим тријумфом обезбедила директан пласман на Олимпијске игре у Рио де ЗЗанеиру следеће године, као и чек на 100,000 долара.

Изабраници Дејана Савића смогли су снаге и упркос умору и бројним кадровским проблемима дошли до изузетно важне победе против традиционално неугодног ривала.

"Делфини" су серијом 5:0 успели да направе преокрет и анулирају почетно вођсто Хрвата од 5:3.

Најефикаснији у србском тиму био је Душко Пијетловић са три гола.

Ток меча:

21.30- Крај меча. Србија је савладала Хрватску са 9:6 и освојила Светску лигу. Тријумфом "делфини" обезбедили учешће на Олимпијским играма у Бразилу 2016.

21.16- Крај треће четвртине. Србија - Хрватска 5:5. Одлична игра наших ватерполиста у овом периоду. Успели су "делфини" да постигну два гола и изједначе резултат. Треба још напоменути да су последњих десетак секунди противници имали два играча више, али су наши успели да се одбране. Следи одлучујући период.

20.56- Крај друге четвртине, Србија - Хрватска 2:4. Противник брзо постигао два гола. "Делфини" успели да смање предност, али је противник успео до краја полувремена да постигне још један погодак и на паозу оде са предношћу од два гола.

20.38- Крај прве четвртине, Србија - Хрватска 1:1.Обе екипе успеле су да постигну по један гол. Повела је Хрватска, а наша селекција је успела да изједначи пред крај периода.

20.31- Обе екипе нервозно ушле у меч. Први гол је пао тек после скоро шест минута игре када је противник искористио контру.

20.24- Почео је меч.

20.15- Играчи су крај базена након интонирања химни очекујемо почетак меча.

20.00- Због извођења петераца у сусрету за треће место између Бразила и САД, финални меч ће каснити око 25 минута.