Шешељ: Доста је било савијања шије пред западном силом

29-06-2015 09:34:45 | | / vostok.rs |


Србска радикална странка одржала је данас у Београду скуп „Видовданска буктиња србског радикализма“, са ког је њен лидер Војислав Шешељ поручио да ће, после ванредних избора, формирати прву радикалску владу после Милана Стојадиновића.

Челници странке позвали су да се изврши притисак на актуелну владу да распишу превремени избори.

Шешељ је такође оптужио владу премијера Александра Вучића да је земљу довела у дубоку кризу и од њега затражио да не иде у Сребреницу.

„Сигурно ћу бити у стању да вас поведем у изборну победу и формирам прву радикалску владу после Милана Стојадиновића“, поручио је лидер СРС и позвао српске националисте да се спреме за преузимање власти.

Шешељ је такође поручио „напредњачком режиму“ да је било доста корупције и пљачке, а председника Србије Томислава Николића означио као „главног пљачкаша“.

„Доста је било савијања шије пред западном силом, мољакања да нас приме у ЕУ, поручујемо Вучићу да нема право да оде 11. јула у Сребреницу, јер би тако понизио Србију и цели србски народ“, нагласио је Шешељ.

Шеф радикала је рекао и да су „западне газде“, када су одлучиле да „одбаце на сметлиште историје оне које су довели 5. октобра 2000. године, нашли нове који ће им верно служити, а то су напредњаци“.

Шешељ је, говорећи о напредњацима, рекао да су то били „људи који су издали идеологију србског национализма, одрекли се политичке платформе србског радикализма и ставили у службу србског непријатеља, променивши своја убеђења“.



Шешељ је такође критиковао што власт жели Србију да уведе у ЕУ, која је, по њему, унија у којој су сконцетрисани сви србски непријатељи.

Протеклих седам месеци СРС је, како је казао, под пуном медијском блокадом, а помиње се само његово здравствено стање.



Шешељ је нагласио да је здравији од Вучића и Николића.

На крају скупа симболично је пронета „буктиња србског радикализма“ кроз центар Београда.