Кошаркашке краљице Европе на балкону Старог двора

29-06-2015 09:57:26 | | / vostok.rs |

Српске кошаркашице, са крунама на главама и златним медаљама око врата, са балкона Старог двора поздравиле нацију. Имам само једну жељу - да Бог чува ове девојке и да се поново видимо овде, рекла Марина Маљковић.


Женска кошаркашка репрезентација Србије свечано је дочекана у Београду, а нове европске шампионке поздравило је више од 10 хиљада људи испред градске Скупштине.

Кошаркашице су на терасу Старог двора изашле са србским заставама и крунама, а окупљени су их поздравили бакљама, ватрометом и скандирањем.

Капитен екипе Милица Дабовић захвалила је навијачима, рекавши да је "најпоноснији капитен на свету у овом тренутку", док је њена сестра Ана додала "и најбољи".

"Желим само да поздравим Београд, Србију и мој Херцег Нови. Надам се да се опет видимо овде, можда чак и следеће године", рекла је Ана Дабовић, која је проглашена за накориснију играчицу континенталног шампионата.Посебно одушевљење било је када је пред микрофоном са речима "Србијо, волим те" изашла америчка кошаркашица која наступа за Србију Данијел Пејџ.

Чланица идеалне петорке континенталног првенства Соња Петровић рекла је да су она и њене саиграчице остављале срце на терену током такмичења.

"Колико дајеш толико добијаш, ми смо дале срце на терену, а дочеком смо добили остварење снова. Хвала ти Београде, хвала ти цела Србијо", казала је Соња Петровић.

Селекторка Марина Маљковић пожелела је нови дочек у будућности.

"Имам само једну жељу, а то је да Бог чува ове девојке, као и све вас, и да се опет сретнемо на овом истом месту", рекла је Маљковићева.

Српске кошаркашице су након обраћања навијачима отпевале песму "Добар дан", коју су често певале током такмичења у Мађарској.

Грађане, који су испред Старог двора почели да се окупљају сат времена пре почетка свечаног дочека, пре доласка кошаркашица забављао је музички програм.

Кошаркашице су до Скупштине српске престонице дошле у отвореном аутобусу, који је пратио велики број грађана у аутомобилима и, већином, на моторима.

Српске кошаркашице су у недељу у финалу Европског првенства у Будимпешти победиле Француску са 76:68.