Противници „Турског тока“ против економског развоја Грчке

01-07-2015 09:04:37 | | / vostok.rs |


Противљење европских лидера и Вашингтона изградњи транзитног гасовода од „Турског тока“ је неопростиво и показује да не желе да се развија грчка привреда, рекао је у интервјуу телевизији „Русија 24“ министар за енергетику и животну средину Грчке Панајотис Лафазанис.

„Тај пројекат је веома користан и за Русију и за Грчку. То је велика помоћ за грчку привреду. Не само за Грчку, већ и за наше суседе који ће брати плодове овог пројекта. Неопростиво је да се одређени европски политичари и Вашингтон отворено противе овом цевоводу. Они који се залажу против овог пројекта једноставно не желе да се наша привреда развија. Они желе да и даље останемо зависни од западних земаља“, рекао је Лафазанис.

Он је додао да ће изградња транзитног гасовода од „Турског тока“ позитивно утицати на финансијске показатеље земље. Када гасовод почне са радом, Грчка ће добијати стотине милиона евра за његов транзит и експлоатацију.

„Ова цев — то је око 20.000 радних места у Грчкој и 2 милијарде евра инвестиција. То ће све заједно подићи нашу привреду“, закључио је Лафазанис.