Москва и Париз усагласили износ одштете за „Мистрале“

02-07-2015 04:24:16 | | / vostok.rs |


Русија и Француска су начелно усагласиле износ одштете за неиспоручивање два носача хеликоптера „Мистрал“, а следећа рунда консултација биће одржана у јулу, рекао је агенцији РИА Новости у среду извор у сфери војно-техничке сарадње.

„Током јуна је постигнут начелни договор о износу одштете коју Франуска треба да исплати Русији због неипоручивања Мистрала. Начелно, зато што одлуку треба да одобре владе две државе“ - казао је саговорник агенције.

Такође је саопштио да се консултације активно воде. „Управо захваљујући њима, стране су дошле до начелног износа исплате. Делегације тренутно разматрају техничку страну исплате одштете“ - казао је извор.Ж

По његовим речима, следећа рунда консултација биће одржана већ у јулу.

Претходно су се у медијима појавили наводи да је Париз наводно спреман да врати око 800 милиона евра, док Москва је Москва тражила милијарду и 100 милиона евра.

Помоћник председника РФ за војнотехничку сарадњу, Владимир Кожин, потврдио је за РИА Новости да се преговори о „Мистралима“ ближе крају и да ће у најскорије време бити потписан споразум о враћању новца Русији.

„Преговори улазе у завршну фазу, у најскорије време ћемо потписати споразум са Французима о враћању новца Русији“ - изјавио је Кожин на Међународном војно-поморском сајму у Санкт Петербургу.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут