Новак шаље дрес болесној девојчици из Јапана

03-07-2015 04:06:08 | | / vostok.rs |

Новак Ђоковић испунио жељу младе Јапанке Томоке Сумитањи, која је оболела од панцитопеније, неизлечивог имунолошког обољења. Томокина последња жеља је потписан Новаков дрес, србски тенисер муњевито реаговао.


Томока Сумитањи је 19-годишња Јапанка оболела од рака крви, лежи у болници очекујући неизбежни крај. Последња животна жеља јој је била да од Новака Ђоковића добије дрес на поклон.и тенисер муњевито реаговао.

Амбасада Србије у јапанској престоници успела да је оствари контакт са сарадницима Новака Ђоковића и они су јој саопштили да је наш најбољи тенисер одвојио и потписао дрес за младу Јапанку, те да ће јој тај драгоцени сувенир бити послат директно.

Та вест већ је стигла до Томоке. Њен ујак Шигеки у разговору са новинаром РТС-а изразио је захвалност Новаку и његовом тиму, амбасади Србије и нашој телевизији за помоћ.

"Томока се расплакала када сам јој саопштио ту вест, а са њом, заплакали смо и ја и медицинске сестре. Свима нам се чини да јој се боја вратила у образе. Рекла је да ће се одсад борити највише што може да би бар дошла у стање да може да прима посете и лично се захвали људима из Србије који су јој помогли", рекао је Шигеки Сумитањи.

Томока је за Новак почела да навија још док је била у вишим разредима основне школе, у време када још није био међу најелитним играчима планете, јер јој се допао начин на који се односио према сакупљачима лопти. Волела је и да види како имитира друге тенисере.

Јапанка је у цунамију 2011. године остала без оба родитеља, а од тада се о њој стара ујак.

Борећи се са дубоком депресијом и нападима панике, она је престала да похађа школу, игра тенис и прати Новакове успехе.

Много месеци касније, док је живела са ујаком у Токију, у њој се пробудила жеља да види Новакове мечеве уживо, а пошто он никако није долазио на АТП турнир у Токију, одлучила је да почне да ради како би зарадила за авионску карту и погледала његове наступе на Ролан Гаросу или Вимблдону.

Међутим, управо у време када је прикупила новац и почела да планира пут у Европу, Томока је оболела од панцитопеније, неизлечивог имунолошког обољења у којем број белих и црвених крвних зрнаца драстично опада и смрт наступа најчешће као последица унутрашњог крварења.

У тој борби, међутим, у њој се родио нови сан. Једини који сада има. Да у своје руке узме дрес и рекет које је користио Новак.