Европа ће постати топовско месо због америчке политике Опширније: http://rs.sputniknews.com/svet/20150704/3033348.html#ixzz3f0JiCpGl

05-07-2015 10:33:22 | | / vostok.rs |


Настојећи да испуне подмукле инструкције Сједињених Америчких Држава или у нади да ће добити дивиденде од трговине оружјем, земље Источне Европе преувеличавају опасност од „руске претње“, промовишући самим тим војну доктрину САД, пише мексички новинар Алфредо Халифе Рахме.

Бивше совјетске републике и многе државе Источне Европе намерно говоре о „руској претњи“ како би испуниле своје циљеве, не размишљајући о последицама такве политике, пише мексички новинар за лист „Хорнада“.

„Многе државе које су се некада налазиле у западном делу СССР-а преувеличавају — било испуњавајући подмукле инструкције САД, било тежећи да добију поене пред изборе, било у нади да ће добити дивиденде од трговине оружјем — непостојећу претњу од Русије“, сматра овај аналитичар.

Према његовом мишљењу, у стварности, Москва је само била принуђена да реагује на државни преврат у Украјини који је, како примећује Халифе Рахме, „у великој мери припремио познати финансијски спекулант Џорџ Сорош“, као и на ширење снага НАТО-а у непосредној близини својих граница.

Аналитичар скреће пажњу на то да су САД једина земља која је употребила атомско оружје против незаштићених градова Хирошиме и Нагасакија и, у складу с извештајем Центра за стратешка и међународна истраживања, Америка у овом тренутку „настоји да води мале нуклеарне ратове посредством контролисаних нуклеарних операција“. Захваљујући напорима заменице државног секретара САД Викторије Нуланд, европски континент се нашао на ивици нуклеарне катастрофе, сматра Халифе Рахме.

„Ако се изузму европски руководиоци који су прешли све границе и пали у клопку војно-индустријског комплекса САД, у свету постоје свега три човека која су способна да утичу на свима тако потребну противтежу односима САД и Русије: папа Фрања, председник Кине Си Ђипинг и премијер Индије Нарендра Моди“, сматра новинар.

Према његовом мишљењу, простор од Црног до Бајкалског мора треба да буде проглашен антинуклеарном зоном. Такав статус могао би да буде примењен и на Пољску, Румунију, Бугарску и Молдавију, уколико оне не желе да постану топовско месо у случају војног сукоба Русије и САД с применом нуклеарног оружја, пише мексички новинар.