Наришкин: Европски политичари треба да се призову здравом разуму

05-07-2015 10:39:19 | | / vostok.rs |


У Москви су одбијање Финске да изда визе руским парламентарцима за учешће на седници Парламентарне скупштине Савета Европе оценили као отворено непријатељски корак.Председник Државне думе Сергеј Наришкин, који се такође нашао на црној листи, изјавио је да је одлука Хелсинкија показатељ слабости.

„То је, пре свега, показатељ слабог карактера актуелне финске Владе“, навео је Наришкин. Он је додао да Москва неће предузимати никакве мере као одговор.

„Ми свакако рачунамо на то да ће се политичари Европске уније вратити здравом разуму, по неким знацима осећамо да се ипак полако враћају“, додао је Сергеј Наришкин.

Москва не планира да иступи из Савета Европе, јер би таква одлука нанела штету обема странама, како Европској унији тако и Русији, сматра председник руске Думе.

„Не бисмо желели да реализујемо ту замисао. Сматрамо да би то била одлука која би донела штету и Руској Федерацији, као и, по мом мишљењу, једној тако важној организацији каква је Савет Европе“, изјавио је Наришкин.

Ипак, рад Русије у том органу биће обновљен тек након враћања свих пуномоћја, прецизирао је политичар. „Најважније међу њима јесте право гласања. Подсетићу да право гласа даје посланички мандат“, нагласио је Наришкин.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут