Кафански "клуподери" заборављају да је, не само данас, већ од давнина важила реченица: Кад је тешко - Русија!

09-07-2015 02:27:08 | | / vostok.rs |


Има она изрека: Не дај боже да те Америка храни, а Русија брани! Време је, међутим, демантовало овај стереотип. Додуше с "малом" разликом у приступу нашим проблемима. Американци су нам после Другог светског рата слали јаја у праху, а Руси су показали свету да, када нас неко нападне, ову "робу" имају у чврстом стању.

Кад год је било стани-пани за Србију и наш народ, Руси су чврсто били на нашој страни. Тако је било и у уторак, на седници Савета безбедности УН, поводом британске резолуције о Сребреници.

Баћушке су бациле шубару на сто на Ист Риверу и показале да испод шубаре нема шибицарења. И понашале су се у складу са принципима које поштују. Мада им нису ставили шубару на главу, потуљени британски патуљци почели су да се зноје. Не знамо да ли и црвене. Али, нису успели да поентирају америчку "серву" да овде "шамарањем" решавају источно питање. Све што су урадили било је смућкај, па проспи.

Магелановска је била протеклих недеља и месеци километража нашег премијера. Ишао је од Америке до европских земаља, ударао у "морске" хриди, али једна од најсигурнијих лука за нас ипак је била руска. И лука и рука. И председник Николић је молио енглеску краљицу да стави вето на британску резолуцију. Али, или она више не станује у Бакингемској палати, или се принудно иселила из ње због кречења!

Руси су, међутим, показали да нема фарбања, што показује и њихов одговор на молбу председника Србије Владимиру Путину да су спремни да ставе вето на британску резолуцију.

Наши вековни пријатељи су рекли своје и то неће успети да омету ни неки наши кафански "клуподери" између два гутљаја млаког пива. Заборављају они да је, не само данас, већ од давнина важила реченица: Кад је тешко - Русија!

Иван Ловрић,