Пресуда суда у Лозани: Албанија добија три бода

10-07-2015 01:25:53 | | / vostok.rs |

Међународни суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) доделио је три бода Албанији са прекинутог меча са Србијом у Београду


У образложењу пресуде се наводи да је прекид меча, као и његово касније напуштање, проузроковано лошом безбедносном организацијом, физичким насртајима навијача и макар једног редара.

Премијер Албаније Еди Рама са одушевљењем је реаговао на вест да је Суд за спортску арбитражу у Лозани бодове са прекинутог меча са Србијом у Београду доделио његовој репрезентацији.

„Супер, европска правда, три бода за црвено-црне у Београду“, написао је Рама на Твитеру.

Председник Владе Србије Александар Вучић одговорио је на поруку албанског премијера оценом да је реч о срамној и увредљивој одлуци.

„Европска правда по ко зна који пут претворила се у светску неправду. Они који су инцидент изазвали су награђени, а жртва је кажњена“, написао је Вучић на свом твитер налогу

„Одлука суда у Лозани срамота је за европско право, правду и представља увреду за све нормалне људе“, поручио је србски премијер у одговору на Рамин твит.

На утакмици, која је прошле године прекинута на стадиону Партизана у 41. минуту, дошло је до инцидената када се изнад терена појавио дрон са заставом "Велике Албаније".

Након тога су се сукобили и фудбалери два тима, а одређен број навијача је нашао своје место на игралишту.

Уефа је првобитно регистровала утакмицу са 3:0 за Србију, али је србски тим казнила са одузимањем три бода због поменутог утрчавања гледалаца на терен.

Након тога оба Савеза уложила су жалбу ЦАС-у.

Након ове одлуке Албанија дели друго место у квалификационој групи И са селекцијом Данске. Обе екипе имају десет бодова, иза Португалије која их је сакупила 12. Србија, пак, сада има минус два бода, што наравно значи да више нема ни теоретских шанси да оде на шампионат Европе у Француској.