Москва пита Лондон: Шта је са рачуном “РТ”; Камерон: Британији прети све агресивнија Русија

15-07-2015 09:20:29 | | / vostok.rs |

Од британских власти затражено хитно објашњење о затварању рачуна агенције "Русија данас" у банци "Берклиз". Британски премијер агресивност Русије поситоветио са џихадистима и хакерима


Русија је од британских власти затражила хитно објашњење ситуације у вези са затварањем рачуна агенције "Русија данас" у банци "Берклиз" (Барцлаy'с), пренео је ТАСС.

"Руска страна обратила се захтевом британским властима да хитно разјасне сиктуацију са затварањем рачуна представништва државне информативне агенције Русије, МИА Русија данас", у банци Берклиз у Лондону", навело је у саопштењу руско Министарство спољних послова.

Министарство подсећа да је рачун једнострано затворен 8. јула ове године.

"Према нашим подацима, рачун је затворен у вези са санкцијама уведеним генералном директору МИА Русија данас Дмитрија Кисељова", навело је Министарство.

ТАС С подсећа да је ЕУ прошле године увела санкције за Кисељова.

Раније је прес служба агенције Русија данас саопштила да је затварање рачуна у Великој Британији цензура и директно ометање рада новинара.

КАМЕРОН: БРИТАНИЈИ ПРЕТИ СВЕ АГРЕСИВНИЈА РУСИЈА

Међу главним претњама Великој Британији су све већа агресивност Русије, џихадисти и хакери, изјавио је британски премијер Дејвид Камерон. Према мишљењу шефа британске владе, како преноси Би-Би-Си (ББЦ) на руском, главно упориште развоја британске одбране треба да буду беспилотне летелице и елитне наоружане јединице.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут