Дер Шпигел: Десни сектор отвара „други фронт“ против власти у Кијеву

15-07-2015 11:54:54 | | / vostok.rs |


Сукоб у Мукачеву између украјинске полиције и екстремиста Десног сектора све више личи на генералну пробу за подизање побуне против власти у Кијеву – оценио је Der Spiegel.

Немачки недељник је истовремено указао својим читаоцима да је кијевски режим ради борбе против Донбаса наоружавао добеовољачке батаљоне , међу њима – и батаљоне састављене од „сектороваца“. А сада Десни сектор отвара „други фронт“ – само 40 километара од границе са Мађарском.

Der Spiegel овако процењује ситуацију: „Десни сектор је фактички објавио рат украјинској власти, назвавши је „окупационом“. Та организација твради да у Украјини до праве националне револуције није дошло због политичара који су се на народној крви дочепали власти“.

Утицајни немачки недељник наглашава да Десни сектор прети Кијеву „даљом ескалацијом“ и спремношћу да своје добро наоружане батаљоне пошаље „на главни град“.

Der Spiegel подсећа: „Вођа Десног сектора, Дмитриј Јарош, у једном интервјуу је упозорио да украјинска револуција још није завршена“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут