Млади кошаркаши у финалу Европског првенства!

18-07-2015 11:17:35 | | / vostok.rs |


Млада кошаркашка репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства у Италији, пошто је у полуфиналу убедљиво савладала Турску са 81:58. Противник у борби за злато биће репрезентација Шпаније.

Још један фантастичан меч младих србских кошаркаша и још једна убедљива победа. Србија је савладала вршњаке из Турске са 81:58 и тако се пласирала у велико финале, где је чека репрезентација Шпаније.

Изабраници Владимира Ђокића још једном су показали раскошан таленат у нападу, али је победа остварена пре свега захваљујући одличној игри у одбрани. "Орлићи" су крајем прве и у већем делу друге четвртине направили серију од 18:0 и тако већ у раној фази меча наговестили победника.

Предност србског тима расла је из четвртине у четвртину, већ до полувремена Србија је водила 12 поена разлике, да би у трећој деоници да предност достигла и целих 20 поена.

Турци су деловали све нервозније, све чешће започињали "кавгу" на терену, али србски репрезентативци нису се обазирали на "прљаве игре" турског селектора, већ су се фокусирали на кошарку.

Тројке су постизане у правим тренуцима, соло-акције су проналазиле пут до коша баш када је требало, па ништа осим убедљиве победе Србије није ни могло да се догоди у Лињану.

Најефикаснији у србском тиму био је Марко Гудурић са 21 поеном, Јарамаз је додао 14, Ребић 12, али и остали играчи заслужују све похвале, јер је свако од њих дао свој допринос.

У пораженом тиму истакао се Угурлу са 12 поена, док је центар Кошут остао на 10 постигнутих поена, све у првом полувремену.

Србија ће у недељу у великом финалу играти против Шпаније, која је нешто раније савладала Француску са 70:61.