Дачић: Минск синоним за мировни процес око Украјине

22-07-2015 09:42:01 | | / vostok.rs |


Председавајући ОЕБС-у и министар спољних послова Србије Ивица Дачић изразио је задовољство улогом коју је Белорусија одиграла, али коју и даље игра, у мировном процесу када је реч о Украјини.

„Дошао сам да дам подршку Трилатералној контакт групи и да подстакнем да се постижу договори, мали, ситни кораци, али на крају и крупни који ће довести до прекида ратних дејстава и прелажења на политички процес“, истакао је он.

Дачић, који борави у Белорусији где се састао са председником те земље Александром Лукашенком и министром иностраних послова Владимиром Макејем, рекао је да је Минск постао синоним за мировни процес око Украјине.

„Овде се састаје Трилатерална контакт група, састају се шефови радних група, представници Нормандијског формата, а овде су постигнути и многи договори и споразуми када је реч о кризи у Украјини“, истакао је шеф српске дипломатије и председавајући ОЕБС-у.

Што се тиче односа Србије и Белорусије, Дачић је рекао да су они пријатељски, додајући да Србија жели да се добри односи наставе и у политичкој сфери, економији, као и у свим другим сферама.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут