Британија позвала НАТО да убрза процес доношења одлука

22-07-2015 01:46:35 | | / vostok.rs |


Министар иностраних послова Велике Британије Филип Хамонд изјавио је да Уједињено Краљевство и НАТО успорено реагују на догађаје који се смењују у свету због потребе да се одлуке доносе у парламенту, медијима и јавности, пише „Фајненшел тајмс“.

По његовим речима, Русија је имала велике успехе у истраживањима у области нових технологија, између осталог сајбер-технологији, што наводи на размишљање о начинима на који би могао да се убрза гломазни систем доношења одлука Запада.

Он је навео да у овом тренутку, када је власт у Русији сконцентрисана у рукама једног човека, одлуке у земљи се доносе великом брзином. Хамонд је нагласио да је, по његовим подацима, концентрација власти постала већа него у време политбироа.

Осим тога, министар је изразио разочарање неспособношћу Владе Велике Британије да отпочне војне операције против Исламске државе, без обзира на чланство земље у коалицији за борбу против ове терористичке групације.

Врховни суд Русије је прошле године прогласио Исламску државу терористичком организацијом и њена делатност је забрањена на територији земље.