Пушков Кијеву: Забраните француске класике

23-07-2015 10:32:07 | | / vostok.rs |


Претња украјинских власти да ће забранити улазак француским парламентарцима у Украјину, након њиховог одласка на Крим, није далекосежна, сматра шеф комитета Државне думе за међународне послове Алексеј Пушков.

Министарство спољних послова Украјине најављену посету француских парламентараца Криму сматра „неодговорним кораком, свесним гажењем украјинског законодавства“.

„Чиме Кијев може да казни Француску? Да забрани Игоа и Камија?“, навео је Пушков.

Како је раније саопштено, француски парламентарци ће након посете Москви у четвртак посетити Крим, где ће обићи Јалту, Симферопољ и Севастопољ и имати низ сусрета с локалним руководством.

Француску делегацију, на чијем је челу посланик Народне скупштине, члан комитета за иностране послове Тијери Маријани, чини још девет парламентараца.

У Министарству спољних послова Украјине изјавили су да путовање француских посланика на Крим представља непоштовање закона Украјине и да неће остати без последица. „Према прекршиоцима ће бити примењене одређена ограничења предвиђена законодавством Украјине, пре свега у виду забране уласка на територију Украјине“, саопштило је украјинско министарство.

„Претња Кијева да ће забранити десеторици француских посланика улазак у Украјину након посете Криму је недалекосежна. Тако ће бити превише оних којима ће морати да забране улазак“, написао је на свом твитер налогу Пушков.

Он је раније изјавио да је путовање француских парламентараца на Крим озбиљан политички корак који показује да у Европи постоје значајне политичке снаге које показују способност да се издигну изнад „ускосанкционих погледа“, и жељу да се упознају с расположењем на полуострву.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут