Кинески председник захвалио Николићу

24-07-2015 10:29:16 | | / vostok.rs |


Председник Србије Томислав Николић разговарао је са амбасадором Кине Ли Манчангом, који му је предао писмо захвалности кинеског председника Си Ђинпинга у ком се наводи значај развоја двеју држава.

У саопштењу прес-службе председника наведено је да је након интензивних сусрета које је Николић у претходном периоду имао са високим кинеским званичницима и представницима бројних кинеских компанија које послују или намеравају да започну пословање у Србији, као и великог доприноса председника Николића да односи двеју држава буду максимално побољшани, кинески председник Си Ђинпинг упутио је писмо захвалности.

„Придајем велики значај развоју односа Кине и Србије и желим да са вама заједнички улажем напоре да наставимо учвршћивање традиционалног пријатељства Народне Републике Кине и Републике Србије“, пише у писму.

Кинески председник је додао да жели да са Николићем заједнички подстиче међусобно политичко поверење, проширује практичну сарадњу, унапређује стратешко партнерство како би још више напредовало и допринело благодети двеју земаља и народа.

Председник Си Ђинпинг је у писму изразио и велико задовољство што ће се у септембру ове године срести са председником Николићем.