Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Повољан жреб за Србију

Повољан жреб за Србију

27-07-2015 09:43:51 | | / vostok.rs |


Фудбалска репрезентација Србије играће у Д групи европских квалификација за првенство света 2018. у Русији са селекцијама Велса, Републике Ирске, Аустрије, Молдавије и Грузије, одлучено је жребом у Санкт Петербургу.

Србија је била сврстана у трећи шешир са селекцијама Украјине, Шкотске, Пољске, Мађарске, Шведске, Албаније, Северне Ирске и Грчке.

Квалификације за предстојећи Мундијал у Русији почеће 4. септембра 2016. године, а директно учешће избориће победници девет квалификационих група, док ће осам најбољих другопласираних селекција то право тражити кроз додатне квалификације.

Учесник церемоније жребања био је и голман Црвене звезде Предраг Рајковић, капитен омладинске репрезентације Србије, која је прошлог месеца на Новом Зеланду освојила титулу светског шампиона.

Рајковић је са бившим руским репрезентативцем Алексејем Смертином извлачио куглице за саставе квалификационих група у Океанијској зони.

Српску делегацију на церемонији у Санкт Петербургу предводио је потпредседник националног савеза Саво Милошевић, а поред њега били су још селектор државне репрезентације Радован Ћурчић и тим менаџер Александар Бошковић.