Нова рунда преговора Београда и Приштине 5. августа Опширније: http://rs.sputniknews.com/srbija/20150729/3605304.html#ixzz3hN4EuA1i

30-07-2015 12:53:52 | | / vostok.rs |


Шефица преговарачког тима Приштине навела је да ће Меморандум о осигурању почети да се примењује после потписа „две државе“ о међусобном признавању полиса осигурања. На новој рунди разговараће се и о процесу имплементације енергетских споразума, и уклањању барикаде са моста на Ибру, али и како је навела „удружења општина са србском већином“.

„Преговори Београд и Приштине могли би да буду настављени 5. aвгуста“, тврди Едита Тахири.

Она је за лист „Епока ре“ демантовала да је било речи о суспензији Меморандума о осигурању потписаном на претходном састанку, који су како је рекла неки медији протумачили чак и као суспензију бриселских преговора.

„Преговарачки процес је врло активан на техничком нивоу. После састанка у августу почеће примена Меморандума о осигурању, односно да би заживео треба да се потпише и споразум о међусобном признавању полиса осигурања између две земље. Ово је битно јер то значи, да ће важити иста правила као са Македонијом, изјавила је Тахириjeвa.

Тахиријева је додала да ће се разговарати и о процесу имплементације енергетских споразума, и уклањању барикаде са моста на Ибру, али и како је навела „удружења општина са србском већином“.