СЕНАТОР ЏОН МЕКЕЈН“:РУСИЈА ЗАСЛУЖУЈЕ БОЉЕГ ОД ПУТИНА“

20-09-2013 09:49:36 | | / mojenovosti.com |

Амерички сенатор Џон Мекејн, објавио је, као што је обећао, на руском порталу Правда Ру свој одгвор на ауторски чланак Владимира Путина објављен птре неколико дана у Њујорк тајмсу.


Верујем у величину руског народа и његово стремљење да живи у друштву праведности, отворених могућности и да има владу достојну својих тежњи и поднетих жртви. Кад критикујем вашу владу, ја то чиним не зато шти сам окренут против Русије. То ја радим зато што ви заслужујете такву владу која би веровала у вас,уважавала вас и била вам потчињена.Надам се да ћу дочекати тај дан кад ће се то догодити.

Ја нисам антирусиста

Када ми је уредник „Правде Ру“ Дмитриј Судаков предложио да објави мој коментар, он ме је назвао политичарем „који наступа с антируске тачке гледишта већ много година“.
И заиста, руски грађани не слушају први пут о мени као о њиховом противнику.

Пошто је мој цињ да данас одбацим фалсифкате које влада Русије користи да би се задржала на власти и оправдала корупцију, дозоволите ми
да почнем са оповргавањем те неистине.Ја нисам антирусиста.Ја сам проруски, далеко више проруски од тог режима који лоше данас вама управља.

То изјављујем зато што уважавам ваше достојанство и ваше право на самоопредељење.Верујем да ви морате живети по налогу своје савести, а не владе.Верујем такође да ви заслужујете шансу да побољшате свој живот живећи у земљи у којој економија цвета и ствара благодети за, многе, а не само за шачицу оних који су на власти.Ви треба да живите у правној држави у којој су закони јасни, праведни и примењују се непрестано и непристрасно.То кажем зато што верујем да су људи у Русији не мање од Американаца су надахнути нашим неотуђивим „правом на живот,слободу и стремљење к срећи „, како гласи америчка Декларација о независноти.

Руски грађанин не би могао објавити изјаву сличну овој мојој данашњој.

Председник Путин и његово окружење не верује у вас

Председник Путин и његово окружење не верује у те вредности.Они не уважавају ваше достојанство и не признају вашу власт над њима.Они кажњавају своје опоненте и трпају их у тамнице.Они манипулишу вашим изборима.Они контролишу ваша средства масовних инфомација.Они претресају, застрашују и забрањују организације које штите ваша права на смаоуправљање.


Како би сачували своју власт, они подстичу цветање корупције у вашем судству и економији, тероришу, и чак убијајау новинаре који покушавају да разбличе корумпираност владајућих кругова.

Они пишу законе којима се установљава нетолерантност према истополној сексуланој оријантацији и такве осуђују. Они трпају у тамнице чланице панк-рок групе за преступе у клјима су извођачи били провокативни и вулгарни и дрзнули са да протестују протв владавине председника Путина.

Злочин над Сергејем Магнитским је и злочин против руских људи и њиховог права на поштену владу

Сергеј Магнитски није био борац за људска права. Он је био књиговођа у једној московској правној фирми.То је био обичан руски човек који је урадио нешто необично:разобличио је једну од највећих крађа неке приватне фирме од стране државе која се десила током целе историје. Веровао је у тријумф правде сматрајући да нико не може бити изнад закона.Због својих погледа и храбрости био је заточен у Бутмирском затвору у коме су га држали без суђења, где је био претучен, од чега се разболео и умро.

После смрти органозоавли су судски процес који подсећа на стаљинску епоху и коначно био је проглашен кривим.

То је био злочин не само против Сергеја Магнитског. То је био злочин против руских људи и вашег права на поштену владу, владу достјну Сергеја Магнитског и вас.
Председник Путин је изјавио да је његов циљ да уздигне величину Русије како у очима њених становника, тако и на светској арени. Али којим средтвима је он васпоставио вашу величину ?

Путин вам је дао економију која се скоро у потпуности базира на неколико природних ресурса

Он вам је дао економију која се скоро у потпуности базира не неколико природних ресурса и рашће и падати заједно с њима.Њен процват неће бити дуготрајан.А док оно буде трајало њиме ће владати и располагати шачица припадника корумпиране власти.

Капитал бежи из Русије, која при одсуству правне државе и диверсифициране економије постаје сувише рискантна за инвестиције и предузетништво.
Путин вам је дао политички ситем који подржава корупцију и репресије које су сувише јаке да би дозволиле несагласје

Како је он учврстио међународну позицију Русије? Узео је за савезнике Русије најагресивније и свима претеће тиране.Подржава останак на власти сиријског режима, који је убио десетине хиљада сопстевних грађанаи и не допушта чак ни осуду тих зверстасва од стране ОУН.

Он не прихвата да обрати пажњу на уништавање невиних,тежак положај милиона избеглица, растућу вероватност великог пожара који може да распростре свој пламен којим би биле захваћене и друге државе, а што мора постати предмет светске пажње.

Путин руши, а не подиже репутацију Русије у свету

Он не доприноси подизању репутације Русије у свету.Он је руши.Од Руисје је створио пријатеља тирана и неприајтеља угњетаних, њој не верују народи који настоје да учине нашу планету сигурнијом,мирнијом и просперитетнијом.

Председник Путин не верује у те циљеве зато што он не верује у вас.

Он не верује да на слободи човечја природа може да се уздигне изнад својих слабости и да створи праведно, мирно и напредно друштво.Или као мнинимум, он не верује да то могу учинити грађани Русије.Зато он управља користећи те слабости помоћу корупције,репресије и насиља.Он влада за себе, а не за вас.

Ја верујем у вас.Верујем у вашу способност да управљате сами собом и ваше стремљење к праведности и свету отворених могућности.Верујем у величину руских људи који су тешко страдали и смело су се борили с ужасним недаћама и незгодама да би спасили свој народ.

Верујем у ваше право да створите цивилизацију достојну ваших стремљења и поднетих жртава.

Ја критикујем вашу владу не зато што сам антируски расположен.То чиним зато што верујем да сте заслужили владу која верује у вас и потчињена вам је.

Надам се да ћу дочекати тај дан кад ће се то остварити.