Москва има решење за борбу против Исламске држав

10-08-2015 08:41:20 | | / vostok.rs |


Не постоје чињенице које би потврдиле гласине о наводној сарадњи председника Сирије Башара ел Асада и „Исламске државе“, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у интервјуу телевизији „Русија 1“.

Према речима Лаврова, Москва је предложила САД и партнерима дупли приступ у борби са терористичком организацијом „Исламска држава“ у Сирији, који садржи стварање коалиције и подршку политичком процесу.

„Иницијатива нашег председника је заинтересовала све. Она предвиђа формирање коалиције од људи који се већ боре у земљи и који су против ИД. Уместо да се међусобно разрачунавају, треба прво решити заједничку претњу, а затим се договорити како живети у сопственој земљи“, рекао је Лавров.

Сада, пожалио се Лавров, око тога што се дешава у Сирији постоји много површности и спекулација.

„Чак покушавају да представе ствар на такав начин као да Асад само што не сарађује са ИД. Не постоје докази за то. Разум говори да тако нешто не може бити, јер је немогуће представити да неко сарађује са организацијом чија је циљ просто заузимање власти на огромној територији, и то не само на Блиском истоку и у северној Африци“, рекао је Лавров.