Ђоковић после драме у полуфиналу Монтреала

15-08-2015 12:07:27 | | РТС/ vostok.rs |


Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале мастерса у Монтреалу пошто је савладао Летонца Ернестса Гулбиса са 2:1, по сетовима 5:7, 7:6 (9:7), 6:1. Наш тенисер ће се у борби за финале састати са Жеремијем Шардијем. Почетак тог полуфинала је планиран за вечерас од 21.00.

Меч је требало да почне око 20.30, али је киша померила сатницу у Монтреалу.

По ко зна који пут Ђоковић је показао зашто је најбољи тенисер на свету. Наш тенисер је добро отворио меч, први и дошао до брејка на мечу а онда је уследио велики пад у игри. Летонац је добио први сет и био на прагу победе у тај брејку другог сета када је и имао две меч лопте. Ипак, Ђоковић је успео да их спасе и да после праве драме добије други сет.



У трећем сету Новак је вратио своју препознатљиву игру која је красила током целе године па је више него рутински декласирао индиспонираног Летонца са 6:1.


Гулбису сигурно неће битако лако јер је пропустио велику прилику да напави једно од већих изненађења сезоне.


Без обзира на слабију партију коју је пружио Ђоковић је био видно расположен и у више наврата је забављао публику на терену.


Светски рекет број један ће се у борби за финале састати са Шардијем кога је добио у свих девет међусобних сусрета.


Почетак тог полуфиналног меча планиран је за вечерас од 21.00, а можете га пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.


Мастерс у Монтреалу игра се за укупан наградни фонд од 4,17 милиона долара, а титулу брани Француз Жо-Вилфред Тсонга.