"Трофеј Београда" остаје у Србији, "Орлови" убедљиви против Русије

17-08-2015 08:32:06 | | / vostok.rs |


Репрезентација Србије освојила је „Трофеј Београда", пошто је у финалу савладала Русију са 95:61. Милош Теодосић најбољи играч турнира. Кина освојила треће место. "Орлови" се опростили од публике у Србији пред Европско првенство.

Кошаркаши Србије освојили су турнир "Трофеј Београда 2015" пошто су у финалној утакмици савладали селекцију Русије са 95:61 (27:12, 12:19, 31:13, 25:17).

Србији је ово био последњи меч у Србији до почетка шампионата, а до краја припрема одиграће још четири меча.

Селектор Александар Ђорђевић вечерас је оставио на клупи Драгана Милосављевића, Николу Милутинова и Стефана Пота. "Орлови" су вечерас, као и у осталим припремним утакмицама озбиљно и мотивисано приступили мечу, што је резултирало убедљивим тријумфом.

Русија је добро почела утакмицу и повела са 7:2, а Србија се вратила и средином прве деонице после поена Огњена Кузмића стекла прво вођство на утакмици, 10:9.

Домаћи тим предводио је тада капитен Милош Теодосић, који је разиграо своју екипу, тако да је Србија после прве четвртине повела двоцифреном разликом, 25;12.

Није се ништа битно мењало у игри и у другој четвртини, а Русе је у "прикључку" држао Виталиј Вридзон, који је прво полувреме завршио са 12 поена.

Србија је у другом полувремену задржала ниво игре, тако да је успела темпом и дисциплином да почне да "ломи" Русију и стекне више од 20 поена разлике.

Домаћи тим у другом полувремену се није опуштао и почео је да подиже разлику, која је у једном тренутку била и близу 30 поена разлике.



Најефикаснији у победничком тиму био је Мирослав Радуљица са 15 поена, док су Теодосић и Никола Калинић постигли по 12, а Немања Недовић 11 поена. Теодосић је проглашен и најкориснијим играчем финала.

Фридзон је постигао 16 поена за Русију, а Антон Понкрашов 12.

Ово је била друга победа изабраника Александра Ђорђевића над Русијом у припремама за првенство Европе, након што су претходно славили 8. августа у Лиону (75:56).

У мечу за треће место, Кина је победила Венецуелу са 63:57.

Србија сада иде на турнир у Израел, где ће играти мечеве против селекције домаћина и Украјине, а онда ће одиграти два меча против Словеније, један у Љубљани а други у Бањалуци.

Европско првенство почиње 5. септембра, а Србија је у групи са Немачком, Турском, Шпанијом, Италијом и Исландом.