Војна база за тестирање „Епловог“ загонетног возила

17-08-2015 08:47:54 | | / vostok.rs |


Документи недавно објављени у листу „Гардијан“ потврђују гласине о новом „Епловом“ тајном пројекту. Америчка компанија тренутно ради у Силицијумској долини на електричном аутомобилу који би био самоуправљајући, и треба јој безбедно место за обављање пробне вожње.

Према чланку, документи показују да је пројекат новог „Епловог“ електричног самоуправљајућег возила напредовао много више него што се очекивало. Тренутно је компанија у потрази за сигурниом локацијом у Заливској области Сан Франциска (Калифорнија) да би тестирала свој мистериозни аутомобил.

У мају, према документима, инжењери „Еплове“ тајне групе на „специјалном пројекту“ састали су се са званичницима „GoMentum“, бивше базе за складиштење оружја „Конкорд“, површине 8.5 квадратних километара, у близини Сан Франциска, која је претворена у област за високосигурносне тестове самоуправљајућих возила.



„GoMentum“, база има 32 километара асфалтираних путева и друге инфраструктуре, пружајући реалан амбијент неопходан за тестирање. Према изјавама њених званичника, „GoMentum“ је најобезбеђенији полигон за тестове на свету.

Јавност нема приступ локацији. „Мерцедес бенц“ и „Хонда“ су већ тестирали своја самоуправљајућа возила на територији базе.