Херцеговац надлежао све Ђетиће

20-08-2015 08:47:29 | | / vostok.rs |

Игор Кисић после 33,5 сати лежања понео епитет највећег џабалебароша на такмичењу у етно-селу "Монтенегро". Победу поклонио навијачима Црвене звезде. Стари рекорд ипак није оборен


Коначно се нашао неко ко је успео да у лежању надмаши ђетиће! У том "чувеном послу" Игор Кисић из Билеће провео је 33,5 сати, прегрмео све физиолошке муке, тврди паркет, болове у леђима, ногама и рукама, комарце и жмарце... Тако је с правом понео ореол овогодишњег победника у традиционалном такмичењу - лежању које се одржавало у етно-селу "Монтенегро", у пивском селу Брезна недалеко од Плужина. Све је протекло без грешке, под будним оком судије Ивице Драшковића.

Десет сати раније поклекнули су његови најљући ривали Александар Обрадовић из Градишке и Јован Црнчанин из Крушевца. Нису могли више. Црногорци су "пали" већ првог дана, а међу њима и прошлогодишњи победник и рекордер Марко Ђуровић из Подгорице, који је лане лежао недостижних 37 сати. Овог пута, због здравствених проблема, издржао је свега шест сати.

Наруку лењивцима није ишло време, па се због јаке кише одустало од "превртања" у хладовини храста. Такмичење је силом временских прилика одржано у једној затвореној просторији етно-села, а титулу је први пут понео "странац", комшија из Херцеговине Игор Кисић. Када је устао после 33,5 сати, као прави "делија" у црвено-белом дресу, уз мање тумарање, најпре се протегао, а онда подигао обе руке увис и гласно саопштио:

- Јес, победа је моја! Уз Звездине песме дошао сам до победе. Овај тријумф поклањам "делијама" са севера нашег највећег стадиона. Ајмо, Звездо. Шампиони! Људи, верујте да није било лако, али сам све време у мислима био са клубом из Љутице Бодана - рекао је Билећанин Игор после победе, постајући на тај начин највећи херцеговачки "џабалебарош", шушкајући са триста зарађених еврића.

- Показао сам да се ми Херцеговци можемо и у лешкарењу носити са Црногорцима. Није било неке посебне тактике, осим што сам храну и пиће свео на минимум.

На другој страни није се остварила жеља Јовану Црнчанину из Србије да титулу пресели у Крушевац. Мушки се излежавао, али...

- Осећао сам се сјајно. Мислио сам да ћу победити конкуренцију, али шта је ту је. Није ми тешко пало ни то што у току такмичења ништа нисам окусио, ништа нисам јео нити пио - каже Црнчанин који се у етно-селу обрео после "Лејк феста" у Никшићу.

- Толико сам времена преспавао по железничким станицама још док сам ишао да гледам свакојаке утакмице или концерте тако да ми ово излежавање дође као лек.

Тврди паркет омео је Александра Обрадовића да дође до циља.

- Надао сам се да ћу издржати тридесет сати. Додуше, овај мој наступ је био пробни за наредне на којима ћу сигурно учествовати и победити - поручује Босанац из Градишке.

ДОГОДИНЕ ВЕЋА КОНКУРЕНЦИЈА

ВЛАСНИК етно-села "Монтенегро" Милоња Благојевић највећи је "кривац" што је ово такмичење добило на значају ван граница Црне Горе.

- Успели смо да мит о црногорској ленштини претворимо у духовиту манифестацију. Драго ми је што је овогодишњи победник комшија из Билеће - каже Благојевић. - Надам се да ће идуће године конкуренција бити још жешћа и да ће нам време бити наклоњено.