Први Међународни фестивал хорора у Србији: Живели, за страх!

21-08-2015 09:53:20 | | / vostok.rs |

Наша филмска сцена постала је богатија за још једну манифестацију - Dead Lake Horror & Wine Festival, који ће се одржати од 9. до 12. септембра у биоскопу "Абазија" крај Палића


Наша филмска сцена постала је богатија за још једну манифестацију међународног концепта - Dead Lake Horror & Wine Festival, који ће се одржати од 9. до 12. септембра у биоскопу "Абазија" крај Палића, под слоганом "Живели, за страх!".

То ће бити и први фестивал у Србији који ће приказивати најбоља дугометражна остварења хорор жанра из целог света, уз представљање фантастичних вина из Србије и региона. Програмски директор фестивала, редитељ Милан Тодоровић, познат по хорор хитовима "Зона мртвих" и "Мамула", каже да су љубитељи овог жанра најбројнија и највернија публика на свету, и сматра да је једна оваква манифестација потребна Србији:

- Хорор филмови полако али сигурно улази у редовне токове наше културе, жанровски филм из Србије нешто је што се радо гледа у свету, а без доброг жанровског филма као основе свега, није могуће имати ни добру кинематографију у целости. Уз филмску традицију, природне лепоте, као и врхунско вино, Палић представља идеално место да се оваква манифестација покрене и одржава сваке године. Уз све више домаћих филмских остварења хорора и фантастике, уз интересовање све више аутора да се искажу кроз овај вид уметности, постојање фестивала овог типа од есенцијалне је важности за културу и промоцију читаве земље. Живели, за страх! - истиче Тодоровић.

ИДЕАЛАН СПОЈ

Хорор и вино идеалан су спој за фешту добре енергије, и доказ да је живот леп и ведар. Фестивал који покрећемо управо то промовише, и има потенцијал да постане култни догађај за цео регион, раме уз раме са сада већ легендарним словеначким фестивалом сличног концепта - Grossmann.