Лукашенко нуди „Гаспрому“ повећање транзита гаса кроз Белорусију

22-08-2015 09:59:18 | | / vostok.rs |


Председник Белорусије Александар Лукашенко је током сусрета с директором „Гаспрома“ Алексејом Милером у Минску изјавио да је ова земља спремна да омогући повећање обима транзита гаса кроз своју територију.

„Спремни смо да омогућимо ’Гаспрому‘, ако је то потребно и ако и Европа има потребу за тим, веће испоруке природног гаса кроз територију Белорусије“, рекао је Лукашенко.

Председник Белорусије је, обраћајући се Милеру, нагласио: „Треба апсолутно да верујете да за вас ово није туђа територија“.

Лукашенко и Милер су у петак положили камен-темељац на месту изградње вишенаменског комплекса „Гаспром центра“ у Минску.

„Вишенаменски комплекс који почињемо да градимо је савремени пројекат. Уверен сам да ће постати још једна упечатљива визит-карта Минска“, рекао је Милер током церемоније. Он је обећао да ће пројекат бити реализован у кратком року и да ће бити отворен већ 2018.

Комплекс обухвата девет здања разних висина, а у центру архитектонске композиције биће подигнуто највиша кула у Белорусији с 35 спратова, висине 189 метара. У њој ће бити смештене канцеларије „Гаспрома“.