Амерички савезници подржавају терористе

24-08-2015 10:51:51 | | / vostok.rs |


Саопштења Вашингтона о његовој борби против тероризма постају све бесмисленија. Главни савезници САД на Блиском истоку су истовремено и највеће присталице терористичких организација, укључујући Исламску државу, јавља ФНА.

Сједињене Америчке Државе треба да науче да своје акције ускладе са речима и да се ману чисте реторике. Чињеница да америчке савезнице у овом региону — Саудијска Арабија, Катар и Турска — подржавају терористичке организације и учествују у коалицији против ИД коју САД предводе умногоме квари репутацију ове земље.

Више нико не верује причама Беле куће о борби против Исламске државе, пише у чланку.

Америка има још један добар повод да прошири своје неовлашћене војне активности на Блиском истоку, будући да постоје сумње да ИД поседује хемијско наоружање и да га је већ користила у борби.

„Употреба хемијског оружја била би прелазак црвене линије који би Америку могао да примора на реакцију“, недавно је изјавио председник САД Барак Обама.

Међутим, према информацијама ФНА, Америка би требало да одустане од намере да формира нове зоне забране летења без мандата Уједињених нација и престане са покушајима да растури Ирак и Сирију.

„Допуштање да се две арапске нације распадну само ће ојачати причу да Запад жели да на муслимански свет примени методу 'завади па владај'“, пише новинска агенција, истичући да би основни циљ Америке требало да буде подршка снагама које се супротстављају Исламској држави.