САД се посвађале са читавим светом

24-08-2015 09:53:06 | | / vostok.rs |


То што се дешава у односима између САД и Русије је апсурдно. Међутим, највећа проблем за Америку је то што земља има напете односе са свим осталим државама међународне заједнице, изјавио је милијардер Доналд Трамп, претендент за кандидата Републиканске партије за председника САД у интервјуу телевизији „Фокс њуз“.

„То што се сада дешава (између Русије и САД) је апсурдно. Путин мрзи Обаму. Не може очима да га види. Мислим да и Обама исто тако не може да поднесе Путина. И односи које имамо са читавим светом — не само са Русијом — су ужасни. Изненађујућа ствар — Кина нас не подноси, али се богати на нама. Јапан… Нико нас не воли, али нас сви користе. Ми смо као велики хулиган који стално губи“, сматра Доналд Трамп.

Одговарајући на питање новинарке како гледа на његово поређење са Владимиром Путином у америчким медијима, он је изјавио да би сарађивао са председником Русије.

„Искрено да кажем, сматрам да је Путин човек са којим бих ја заиста сарађивао. Мене веома критикују због тога. Организовао сам велики догађај у Москви пре две године. Сматрам да бих имао добре односе са Путином“, рекао је Доналд Трамп.