83-годишњак возио у контра смеру на ауто-путу

26-08-2015 09:46:31 | | / vostok.rs |


Немачки пензионер, стар 83 године, возио је јутрос читавих 20 минута у погрешном смеру ауто-путем у Доњој Саксонији и тако „зауставио дах“ саобраћајној полицији.

Немачки медији наводе да је старац, пре него што му је полиција поставила препреку, приметио шта ради и безбедно се зауставио у близини Брауншвајга.

„Човек није био ни под утицајем алкохола, ни лекова, ни дроге“, рекао је портпарол полиције и нагласио да је 83-годишњак морао да преда своју возачку дозволу, због изазивања опасности.

Немачка, са својом густом мрежом ауто-путева, укупне дужине најмање 12.000 километара, често је место тешких саобраћајних несрећа које су изазвали управо „возачи духови“, како се називају они који на ауто-путу возе у контра смеру.

У земљи се воде бројне расправе о томе као се заштити од „возача-духова“, који више пута дневно у Немачкој погреше излаз и нађу се „очи у очи“ са долазећом колоном возила.

„Возачи-духови“ проузрокују три одсто саобраћајних несрећа на немачким ауто-путевима, показује статистика, а експерти упозоравају да је проблем у томе што, ако дође до судара, онда су последице најчешће тешке.

Тачан број „возача-духова“ на немачким путевима није познат, између осталог и зато што многе такве вожње заврше срећно, односно, не дође до судара, па нису ни регистровани.