КЊИЖЕВНИ ЈУНАЦИ ПРЕМЛАТИЛИ СПИСАТЕЉИЦУ

04-10-2013 10:41:06 | | / mojenovosti.com |

У селу Калужскоје Калињинградске области у Русији, распламсале су се бурне страсти и непртијатељства између списатељице Светлане Викариј и њених сусељана, који су се препознали у њеном књижевном делу „То је моје село“ и то још пре него је и објављено у целини.

Фрагменти књиге који ће ауторки од житеља њеног села уместо славе донети „ тисућу јада големих „, објављени су на интернет-порталу „Проза.ру“ које су прочитали и становници села Калужское.
А имали су шта и прочитати: своје колективне биогарфије.
Учинило им се да су ликови из књиге Светалне Викариј пљунути они са „раскошним“ пороцима:не зна се јесу ли пијанији или веће ленштине непостојаног карактера, увек спремни на свађу, али и да премлате неког ко им се не свиди.

А за списатељицу Светлану Викариј не би се могло рећи да им је нешто нарочито симпатична себет писаније исте у којој их је она, како су они разумели, описала у најгорем светлу, то јесте баш онакве какви су у стварности. А то се не прашта.
Спистаљеица Светлана се јада да су њени суседи, чим су на интернет порталу прочитали „своје карактеристике „, банули код ње у двориште, вичући, псујући на пасја уста и претећи јој.
Увече је посетила и незвана гошћа, жена која је постала прототип главне јунакиње, која је уз дреку и рафалну паљбу највулгарнијих псовки, списатељици испоручила и „хонорар“- тако што је бездушно тукла песницима по глави.

Као резултат овог спора на „сељачкој књижевној левици“, првог модерног устанка књижевних ликова против свог творца,је потрес мозга који је задобила ауторка , као и кривични досије отоврен у полицијској станици у Калињинграду са насловом на фасцикли:“Случај премлаћивања књижевнице Светлане Викариј од стране познтих починилаца у селу Калужскоје „.

Сама списатељица Светлана Викариј још није одлучила да напусти сеоску идилу родног јој села Калужскоје, а кад ће, не зна се.

Засад још увек живи заједно са својим комшијама или ти књижевним јунацима, који су се показали благородни и умеју да награде за верно им описане у књизи карактере и нарави.