Николић у Казахстану: Са пријатељима о привреди

28-08-2015 11:15:27 | | / vostok.rs |


Председник Србије Томислав Николић изјавио је да ће разговори које ће чланови српске делегације имати у тој земљи бити пријатељски, али и веома конкретни у циљу побољшања свеукупне, а посебно економске сарадње.

„Започели смо данас званичну посету Казахстану са јасном жељом да пријатељство, које међу нашим народима постоји одавно и које је чврсто и стабилно, додатно учврстимо добрим привредним односима и да пронађемо не само инвеститоре за Србију, већ и да пронађемо и тржиште у Казахстану за српске произвођаче“, рекао је Николић у изјави за Танјуг.

Он је навео да ће на ту тему разговарати са председником Казахстана Нурсултаном Назарбајевим, као и са члановима Владе и Парламента Казастана. Председник Србије је истакао да се свуда може видети како се Казахстан развија, како са пуно воље и оптимизма у овој земљи гледају у будућност, али и како сви говоре да им је Србија велики пријатељ.

„И наша је велика жеља, и то радимо заједно Влада Републике Србије и ја, да представимо оне фирме које би код нас могле да повуку земљу напред, а које још увек нису пронашле свог правог партнера“, додао је Николић.

Председник Србије сматра да су Азербејџан, Казахстан, Кина и Руска Федерација државе у којима србски привредници могу да пронађу мотив који се зове профит и да је то шанса за Србију.

„И то би значило да Србија коначно крене напред, да у Србији свако ко уме да производи и да све што произведе има где да прода“, истакао је Николић.

Он је нагласио да ће разговори бити пријатељски, али и веома конкретни.

„Сматрам да је сада коначно време да апсолутно конкретно разговарамо са свим својим пријатељима, а они су спремни да нам помогну и да са нама сарађују. Ми помоћ било које друге врсте, осим те да нам се омогући да радимо, ни овде нити било где другде нећемо да тражимо“, истакао је председник Србије.