На МАКС-у представљен нови дрон

30-08-2015 09:07:46 | | / vostok.rs |


На авио-космичком салону МАКС 2015 представљен је нови дрон који може брзо и једноставно да пошаље видео-запис са висине од око 250 метара на било који уређај са бежичним интернетом.

На авио-космичком салону МАКС 2015 представљен је јединствени систем за осматрање „глаз“, чија је сврха оперативни пренос видео-материјала из зоне борбених дејстава или природних катастрофа.

Према речима генералног директора компаније — конструктора система „Конструкторски биро 1“ Руслана Ашурбејлија, уређај може да се подигне на висину до 250 метара, а снимке шаље преко бежичног интернета.

„Систем је алтернатива дроновима малог домета за чије управљање је потребно квалификовано особље и гломазна техника. ’Глаз‘ је тежак 300 грама, а по размерама је сличан петарди. Очигледна је и економска корист овог пројекта: цена ’глаза‘ је много нижа од других класичних дронова“, рекао је Ашурбејли.

Генерални директор је додао и да су се новитетом већ заинтересовали представници Министарства за ванредне ситуације Русије, медицинске службе и снаге за радијациону, хемијску и биолошку заштиту.