Нова „лада“ и „УАЗ патриот“ звезде сајма у Москви

31-08-2015 11:07:36 | | / vostok.rs |


Два нова руска путничка возила – „лада веста крос концепт“ и нови „УАЗ патриот“ — била су главне звезде Међународног сајма одржаног протекле недеље у руској престоници Москви.

Највећа заинтересованост посетилаца владала је за „ладу весту крос“ компаније „АвтоВАЗ“. Изграђена је на „вестиној“ платформи, карактерише је веће одстојање од тла, има заштитне додатке дуж доњих делова каросерије и на браницима, пета задња врата и високу унутрашњост.

Овај модел личи на лимузинску „вестину“ верзију — има сличан дизајн предњег дела, стоп светла и сличну, али модификовану, унутрашњост.

Концепт „крос“ постављен је на такозвану „лада Б“ платформу, коју је „АвтоВАЗ“ израдио заједно са „Рено Нисаном“. Очекује се да крос варијанта „лада весте“ ступи у продају крајем следеће године или почетком 2017. године, и да ће имати сличне погонске карактеристике као и остала возила у породици — мотори запремине 1.6 литара који ће имати од 106 до 114 коњских снага, док ће мотори запремине 1.8 литара развијати 122 коњске снаге. Имаће петобрзински полуаутоматски или потпуно аутоматски мењач.Поглед на ентеријер „ладе весте крос“

На сајму је такође приказан и други „Ладин“ концепт модела СУВ — „ексреј“, чија би продаја требало да почне почетком наредне године.


Лада веста крос

Руски аутомобилски ентузијасти полажу велике наде у аутомобиле из породице „веста“, а компанија планира да производи око 120.000 возила годишње.


Аутомобил „веста седан“, како кажу у компанији, требало да би да крене у продају крајем септембра, а цена њеног основног модела биће око 8.700 долара.


Посетиоци сајма били су у прилици и да испробају неке од најпопуларнијих возила компаније „АвтоВАЗ“, укључујући и „ладу ларгус“, „ладу калину“, као и чувено теренско возило са погоном на сва четири точка „ладу урбан“.


Велику пажњу посетилаца привукао је и нови редизајнирани теренац „УАЗ патриот“.


Унутрашњост новог теренца „УАЗ патриот“

Возилу су измењени фарови којима су додата ЛЕД дневна светла, има нову маску хладњака, блатобране и бранике.

Унапређена је и унутрашњост која сада подразумева ваздушне јастуке, аудио и мултимедијални систем са навигацијом и сензорима за паркирање. Има камеру у задњем бранику и мануелни клима уређај.


Редизајнирани теренац „УАЗ патриот“

Теренац је већ дебитовао у многим салонима широм Русије, а његова цена креће се од 10.700 до 14.800 долара.