Русија и Америка — слажу се у рибарству Опширније: http://rs.sputniknews.com/drustvo/20150901/4275452.html#ixzz3kZQzSP00

02-09-2015 11:07:11 | | / vostok.rs |


САД и Русија потписују споразум у циљу борбе против нелегалног риболова.

Сједињене Америчке Државе и Русија ће следеће недеље потписати билатерални споразум који се тиче борбе против нелегалног риболова, рекао је за Спутњик заменик помоћника америчког секретара за океане и рибарство Дејвид Балтон.

„Следеће недеље у Портланду америчка и руска делегација ће одржати заједнички састанак и тада ћемо потписати споразум усмерен на борбу против нелегалног пецања“, рекао је Балтон.

Он је додао да сарадња између САД и Русије на Арктику остаје „добра и јака“, упркос тренутним тензијама у односима двеју земаља.

„То је зато што тамо имамо заједничке интересе. Радимо све заједно, упркос проблемима који постоје на другим местима“, нагласио је он.

Америка и Русија сарађују у научним истраживањима, у рибарству, као и на регулисању нелегалних активности у риболову. Амерички председник Барак Обама продужио је уговор о рибарству са Русијом, у циљу одржавања тог односа, од ког обе земље имају корист.