Како је Турска ставила Црну Гору под јурисдикцију Србије

03-09-2015 02:50:12 | | / vostok.rs |


Амбасадору Турске у Београду Мехмету Кемалу Бозају је у Министарству спољних послова Србије изражен оштар усмени протест поводом провокативног дефинисања јурисдикције амбасаде те земље на интернет презентацији Министарства спољних послова Турске на турском језику.

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић је на конференцији за новинаре изјавио да је Турска ту грешку већ исправила.

„Испоставило се да је у питању, барем тако они кажу, техничка грешка. Ту су навели да је Црна Гора под јурисдикцијом Србије, а очигледно је реч о застарелом тексту“, објаснио је Дачић, одговарајући на питања новинара после састанка са представницима ОЕБС-а.

Амбасадор Бозај, који је позван на разговор у Министарство спољних послова Србије, том приликом је изразио жаљење због пропуста надлежних у Министарству иностраних послова Турске и дао је уверавања да се ради о техничкој грешци, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Бозај је нагласио да су грешке сличне природе уочене и када је реч о неким другим државама и додао да је амбасада у Београду тим поводом већ контактирала надлежне у Министарству иностраних послова Турске, које је у међувремену исправило спорну формулацију.